Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm, die op dit moment door miljoenen mensen over de hele wereld beoefend wordt.

 

Dr Pang Ming, arts en grootmeester in  Qigong heeft deze oefenvorm ongeveer 30 jaar geleden ontwikkeld. Qigong wordt al duizenden jaren in China beoefend om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

 

In China richtte hij het Huaxia Zhineng Centre op, het eerste medicijnloze ziekenhuis, waar duizenden mensen werden behandeld met Zhineng Qigong.

 

 

 

Zhineng Qigong is een Qigong vorm, die in rustige beweging en meditatie wordt beoefend. Oefeningen, die mentale en fysieke training combineren.

 

De bewegingen zijn makkelijk aan te leren, zijn uitdagend en worden met je volle bewustzijn uitgevoerd zodat er balans ontstaat tussen je geest en lichaam, zie het als een reis naar binnen, een bewuste verkenning van je eigen lichaam.

 

De energiebanen in je lichaam gaan open en de Qi in je lichaam wordt gevoed en opgebouwd.

 

Het effect is een innerlijke ontspanning door het opheffen van blokkades in je lichaam waardoor je gezondheid verbetert.

 

Je zit beter in je vel, bent opgewassen tegen de stress, die in onze moderne maatschappij voortdurend op ons afkomt en  je hart is open om te genieten van alles om je heen.